Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Producatorii de vehicule electrice vor adopta tipuri de chimii ale viitorului in urmatorii 5-7 ani pentru a depasi anxietatea si problemele legate de costuri, spune Frost&Sullivan.

Adoptarea la nivel din ce in ce mai amplu a vehiculelor electrice (EV) a determinat necesitatea unor solutii eficiente pentru baterii, unei sigurante sporite si unei durate extinse de viata. O analiza recenta a celor de la Frost&Sullivan – “Oportunitati de Crestere Globala pentru Bateriile Avansate cu Litiu pentru EV si Adoptarea Chimiilor Viitoare ale Bateriilor” – a constatat ca multe institutii de cercetare, furnizori de baterii si producatori esentiali de echipamente originale (OEM) colaboreaza pentru a dezvolta chimii viitoare ale bateriilor, cu performante eficiente ale materialelor, costuri de productie reduse si o siguranta sporita.

Odata cu evolutia chimiilor viitoare (solid state, Sodiu-Ion, Litiu-Sulf), bateriile vor oferi un plus de siguranta, o densitate mai mare a energiei si capacitati de incarcare mai rapida, depasind provocarile asociate bateriilor Li-ion traditionale.
„Industria auto a identificat o serie de limitari in ceea ce priveste tehnologia bateriilor pentru vehicule electrice si se concentreaza pe realizarea unei revolutii a puterii”, spune Aman Gupta, analist pentru cercetare in zona de mobilitate la Frost & Sullivan. „De aceea industria isi doreste progrese in ceea ce priveste designul, ambalarea si chimiile alternative ale pachetelor de baterii”a mai adaugat Gupta.
„Bateriile metal-aer, asa cum sunt cele Aluminiu-Aer (Al-Air) si Lithiu-Aer (Li-Air) sunt in proces de cercetare. Bateriile Litiu-Sulf (Li-S), Sodiu-Ion (SI) si Solid State (SSB) sunt in curs de dezvoltare si ar putea fi comercializate in urmatorii cinci ani. In plus, majoritatea OEM-urilor vor investi in producatori de baterii solid state (SSB) si vor adopta aceste baterii pana in 2030, pentru vehiculele electrice viitoare, in primul rand datorita raportului mare putere-greutate” a mai spus Gupta.
Pentru a se bucura de beneficiile chimiilor viitoare si de solutii mai eficiente pentru baterii, producatorii de baterii ar trebui:

  •  Sa folosesca mai multe chimii, precum Solid State, Sodiu-Ion si Li-Ion, in loc sa acorde prioritate unei chimii unice.
  •  Sa colaboreze cu companii de tehnologie pentru a oferi o autonomie mai mare si putere si siguranta superioare, in conditiile in care aproape toti producatorii de baterii si de vehicule electrice vor adopta chimii viitoare in urmatorii 5-7 ani, pentru a depasi anxietatea de autonomie si problemele legate de costuri.
  •  Sa adopte chimiile viitoare pentru un management mai bun al costurilor, sigurantei si termic. Eficienta costurilor va face vehiculele electrice mai accesibile pe termen lung.

“Oportunitati de Crestere Globala pentru Bateriile Avansate cu Litiu pentru EV si Adoptarea Chimiilor Viitoare ale Bateriilor” este cea mai recenta dintre analizele si cercetarile Frost&Sullivan privind mobilitatea, disponibile prin Consiliul de Conducere Frost&Sullivan, ce ajuta organizatiile sa identifice un flux continuu de oportunitati de crestere, pentru a avea rezultate bune intr-un viitor imprevizibil.
Timp de mai bine de sase decenii, Frost&Sullivan a contribuit la construirea unor strategii de dezvoltare sustenabila pentru companii din Fortune 1000, guverne si investitori. Compania lucreaza cu informatii utile pentru a traversa schimbarile economice, pentru a identifica tehnologiile perturbatoare si pentru a formula noi modele de afaceri pentru a crea un flux de oportunitati inovatoare de crestere care sa conduca la succesul viitor.

Sursa: https://en.prnasia.com/releases/apac/electric-vehicles-lead-the-way-for-efficient-battery-solutions-globally-371484.shtml

Centrul de preferințe pentru confidențialitate