Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Dupa un deceniu de investitii continue, China este pregatita sa preia conducerea globala a industriei IEV.

In ultimele doua decenii sectorul imobiliar a fost un motor intern al cresterii economice a Chinei. In 2021, investitiile in imobiliare au ajuns la o cifra de 14.8 trilioane de yuani, reprezentand 27% din investitiile in mijloace fixe. Insa acest sector supraextins a...

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie.

Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna, intr-o perioada in care oficialii guvernamentali incep sa se pregateasca pentru o criza energetica in lunile de iarna.
Potrivit publicatiei Telegraph, oficialii elvetieni au elaborat propuneri de urgenta ce prevad restrictionarea utilizarii de energie daca lucrurile vor lua o turnura proasta in aceasta iarna.
De pilda, magazinele ar putea fi nevoite sa isi reduca numarul de ore de functionare, serviciile de streaming ar putea fi limitate iar cladirile ar putea fi incalzite de acum numai pana la 20 de grade Celsius.
Conform Telegraph, printre alte zone afectate de interdictii s-ar putea numara si organizarea de concerte, spectacole de teatru si evenimente sportive, toate aceste masuri avand ca scop prevenirea unui eventual blackout.

Motivul pentru care Elvetia se pregateste pentru eventuale intreruperi in furnizarea de electricitate este ca tara se bazeaza extrem de mult pe importurile de energie in lunile de vara. Desi mai mult de jumatate sau 60% din energia Elvetiei provine din mijloace hidroenergetice, in lunile de iarna productia incetineste, iar tara se bazeaza pe importuri.

Razboiul din Ucraina a afectat importurile in intreaga Europa, insa coroborat cu dependenta Elvetiei de hidroenergie, potrivit The Telegraph tara este “vulnerabila la deficitul de energie”,
Planul de urgenta al Elvetiei este impartit pe doua paliere: criza si urgenta. De asemenea, planul implica trei niveluri de restrictii in primul palier si doua niveluri de restrictii in cel de-al doilea palier.
Oficialii elvetieni vor activa fiecare palier si nivel in functie de nivelul de furnizare. In cel mai bun caz, cladirile vor putea fi incalzite numai pana la 20 de grade Celsius. Pe masura ce lucrurile se vor agrava, utilizarea vehiculelor electrice va fi limitata la deplasari esentiale, iar in cel mai grav scenariu, concertele si evenimentele sportive vor fi suspendate.
Masuri suplimentare, precum intreruperea functionarii scarilor rulante si a luminilor de sarbatori, oprirea suflantelor pentru frunze si a minarii pentru criptomonede sunt si ele incluse in plan.

Sursa: https://www.foxbusiness.com/politics/switzerland-could-ban-electric-vehicle-use-during-energy-crisis-reports

Centrul de preferințe pentru confidențialitate