Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Desi vorbim doar despre 2800 de vehicule electrice noi, este totusi un progres remarcabil, cu atat mai mult pe fondul pandemiei pe care o traversam si care a afectat grav piata auto la nivel global. 

Cumparatorii de masini din Romania adopta treptat vehiculele electrice si electrificate ca mijloace viabile de deplasare. Dovada pentru acest trend sta cresterea record in ceea ce priveste numarul de masini electrice si electrificate cumparate in Romania pe parcursul anului 2020.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), in anul 2020 in intreaga tara au fost inmatriculate 2846 de masini electrice noi, un procent cu 89% mai mare decat cel inregistrat in 2019, cand au fost inmatriculate 1506 vehicule electrice. Desi nu se poate spune despre cumparatorii romani ca au aceeasi putere de cumparare cu cea a clientilor de pe piata auto din Europa de Vest, gratie unuia dintre cele mai importante stimulente pentru achizitionarea de vehicule electrice (aproape 10.000 de euro pentru o masina electrica noua), oamenii sunt totusi motivati sa cumpere vehicule electrice.

Deloc surprinzator, cel mai popular producator in Romania a fost Renault (producatorul modelelor Zoe, Twingo si Kangoo Z.E), urmat de Volkswagen (cu modelele e-Golf si e-Up!) si Skoda cu CitiGo iV, Hyundai, Mercedes-Benz si Tesla.

Hibridele plug-in au avut si ele parte de o revigorare in 2020, crescandu-si volumul de vanzari cu 158% fata de anul precedent, iar alaturi de vehiculele electrice au reusit sa ridice cota combinata de piata, de la 4.2% in 2019 la 7.1% in 2020.

Vehiculele electrice vor continua sa creasca in popularitate in Romania, pentru ca din ce mai multe modele devin disponibile, mai ales in segmentul accesibil al pietei.
Unul dintre cei mai importanti producatori de vehicule auto din lume, Tesla urmeaza sa intre si ea oficial pe piata din Romania in 2021, si si-a propus sa contruiasca in viitorul apropiat si primele trei statii Supercharger in aceasta tara.

Cat despre Dacia, producatorul autohton de masini din Romania, desi vehiculul electric al producatorului auto, Spring, nu va fi produs la nivel local, pretul mic de achizitie al modelului, precum si sigla familiara vor face cu siguranta un hit din aceasta masina.

Sursa: https://insideevs.com/news/467182/romania-electric-phev-sales-2020/