Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Vehiculele electrice: cei 3 factori principali care tin pe loc vanzarile

 Vehiculele electrice (EV) sunt o parte importanta a eforturilor de decarbonizare a sectorului transporturilor.  Vanzarile de EV sunt in crestere, dar tranzitia la un transport mai curat e posibil sa nu se intample destul de rapid pentru a repecta targeturile...

De ce trebuie sa acorzi atentie vehiculelor hibrid-electric plug-in in acest moment?

Situate undeva intre vehiculele conventionale si vehiculele electrice pure, vehiculele hibrid electric plug-in (PHEV) rezolva mai multe probleme. Sustinatorii vehiculelor electrice asteapta de zeci de ani ca tehnologia sa se maturizeze intr-atat incat autonomia,...

Necesitatea determina ingeniozitate: in Venezuela se creaza vehicule electrice ieftine

Antreprenorii din statul producator de petrol, afectati acum de deficit, au trecut la reciclarea de piese provenite de la carturi de golf si motociclete, pentru a produce masini alimentate cu baterii si cu energie solara. Departe de megafabricile Tesla din SUA si de...

Cum mai merge Revolutia EV?

Daca asculti bine, poti sa auzi mai degraba un bazait decat un muget de motor… Iar daca privesti in jur, vei vedea statii de incarcare in parcarile supermarketurilor sau pe langa biblioteci... De ani buni auzim ca vehiculele electrice sunt chiar dupa colt. Ei bine,...

Aproape 4 din 10 vehicule comerciale, alimentate cu benzina si motorina, pot trece la electricitate, potrivit unei noi cercetari a Geotab.
Studiul a descoperit ca dat fiind costul total al investitiei (TCO) care tine cont atat de costurile pentru mentenanta vehiculului cat si de pretul scazut al electricitatii in comparatie cu pretul combustibilului traditional, 39% din vehiculele aflate in proprietatea firmelor ar putea economisi bani pentru companii pentru o durata medie de functionare de 8 ani, daca trec la electricitate.

Acelasi studiu a mai constatat ca 35% dintre vehicule sunt capabile de autonomie, ceea ce inseamna ca un vehicul electric inlocuitor ar putea parcurge aceeasi distanta ca un vehicul alimentat cu benzina sau cu motorina, fara sa fie nevoie de alimentare zilnica.
Cercetarea a evidentiat, de asemenea, rolul jucat de subventii si stimulente in adoptarea vehiculelor electrice.

Potrivit cercetarii Geotab, evaluarea costului total de proprietate (TCO) al unui autoturism a aratat ca vehiculele electrice au fost mai eficiente ca si costuri in 70% dintre cazuri, aplicand grantul guvernamental britanic, in valoare de 2500 de lire sterline.
Eliminand grantul guvernamental, eficienta costurilor autoturismelor electrice scade sub 53%. In mod similar, cu grantul in valoare de 2500 de lire aplicat, Geotab este de parere ca economic vorbind e logic si normal ca 100% dintre SUV-uri sa faca trecerea la electricitate.

Upgrade nou pentru instrumentul EVSA

Pentru a ajuta companiile sa faca tranzitia flotelor la electricitate, Geotab a lansat o versiune actualizata a instrumentului sau de evaluare a conformitatii vehiculelor electrice (EVSA).
Potrivit Geotab, instrumentul EVSA ofera recomandari cu privire la adoptarea vehiculelor electrice adaptand datele telematice existente despre flote la datele privind performanta vehiculelor electrice in lumea reala.

Instrumentul analizeaza datele telematice despre flota pe o perioada anume si genereaza recomandari privind electrificarea pe baza paternurilor de condus ale fiecarui vehicul.
“Ne apropiem rapid de deadline-ul pentru interzicerea vanzarilor de masini alimentate cu benzina si motorina, iar eforturile de decarbonizare a industriei transporturilor sunt tot mai accelerate” a spus David Savage, vice-presedinte Geotab pentru UK si Irlanda.
“Instrumentul EVSA al Geotab utilizeaza date importante pentru a oferi un proces curat si usor pentru electrificarea flotei, tinand cont de consideratii esentiale precum raza de autonomie si costurile de incarcare de-a lungul ciclului de viata al vehiculului” a mai adaugat el.
“Instrumentul nostru ofera informatii nu numai cu privire la fezabilitatea vehiculelor electrice, ci arata si modul in care organizatiile vor economisi bani prin trecerea la electricitate. Incepand cu flotele comerciale, procesul de electrificare trebuie sa fie o componenta esentiala a strategiei noastre colective de abordare a schimbarii climatice” a subliniat Savage.

Sursa: https://www.fleetnews.co.uk/news/latest-fleet-news/electric-fleet-news/2021/09/01/almost-four-in-10-fleet-vehicles-could-switch-to-electric