De ce este nevoie pentru a face tranzitia la masini electrice?

Adoptarea vehiculelor electrice este o parte esentiala a decarbonizarii economiei. Profesorul Kenneth Gillingham, profesor de economia mediului si energetica la Yale, spune intr-un interviu pentru Yale Insights ca reducerea anxietatii de autonomie si ajutorul oferit...

De ce 2022 ar putea fi un an critic pentru masinile electrice

Inflorind intr-o piata in recesiune, vehiculele cu baterie reprezinta un plus pentru clima, dar si o amenintare foarte mare pentru producatorii de masini si pentru furnizorii de piese, care adopta lent schimbarile. Vanzarile de masini alimentate doar cu baterii au...

Cat costa sa incarci o masina electrica?

Daca ai in plan sa achizitionezi un vehicul electric, probabil ca ai deja in minte o multime de intrebari, printre care si „cat costa incarcarea unei masini electrice?” Daca in cazul unui vehicul alimentat cu benzina e usor sa afli cifrele legate de consumul de...

Pandemia a fost excelenta pentru vanzarile de masini electrice

Vehiculele electrice au atras o cota mult mai mare din piata globala de masini anul trecut, vanzarile depasind dublul, in ciuda conditiilor economice tulburi si crizei severe de cipuri pentru computere. Vanzarile globale de vehicule electrice cu baterie au crescut...

Cele mai bune masini electrice in 2022

Masinile electrice nu mai sunt vehiculele de nisa care erau odinioara, iar modelele ce urmeaza o dovedesc exact: ele au reprezentat mai mult de 1 din 10 inmatriculari de vehicule noi in 2021. In plus, aceasta cifra va creste semnificativ in 2022. Cum majoritatea...

Aproape 4 din 10 vehicule comerciale, alimentate cu benzina si motorina, pot trece la electricitate, potrivit unei noi cercetari a Geotab.
Studiul a descoperit ca dat fiind costul total al investitiei (TCO) care tine cont atat de costurile pentru mentenanta vehiculului cat si de pretul scazut al electricitatii in comparatie cu pretul combustibilului traditional, 39% din vehiculele aflate in proprietatea firmelor ar putea economisi bani pentru companii pentru o durata medie de functionare de 8 ani, daca trec la electricitate.

Acelasi studiu a mai constatat ca 35% dintre vehicule sunt capabile de autonomie, ceea ce inseamna ca un vehicul electric inlocuitor ar putea parcurge aceeasi distanta ca un vehicul alimentat cu benzina sau cu motorina, fara sa fie nevoie de alimentare zilnica.
Cercetarea a evidentiat, de asemenea, rolul jucat de subventii si stimulente in adoptarea vehiculelor electrice.

Potrivit cercetarii Geotab, evaluarea costului total de proprietate (TCO) al unui autoturism a aratat ca vehiculele electrice au fost mai eficiente ca si costuri in 70% dintre cazuri, aplicand grantul guvernamental britanic, in valoare de 2500 de lire sterline.
Eliminand grantul guvernamental, eficienta costurilor autoturismelor electrice scade sub 53%. In mod similar, cu grantul in valoare de 2500 de lire aplicat, Geotab este de parere ca economic vorbind e logic si normal ca 100% dintre SUV-uri sa faca trecerea la electricitate.

Upgrade nou pentru instrumentul EVSA

Pentru a ajuta companiile sa faca tranzitia flotelor la electricitate, Geotab a lansat o versiune actualizata a instrumentului sau de evaluare a conformitatii vehiculelor electrice (EVSA).
Potrivit Geotab, instrumentul EVSA ofera recomandari cu privire la adoptarea vehiculelor electrice adaptand datele telematice existente despre flote la datele privind performanta vehiculelor electrice in lumea reala.

Instrumentul analizeaza datele telematice despre flota pe o perioada anume si genereaza recomandari privind electrificarea pe baza paternurilor de condus ale fiecarui vehicul.
“Ne apropiem rapid de deadline-ul pentru interzicerea vanzarilor de masini alimentate cu benzina si motorina, iar eforturile de decarbonizare a industriei transporturilor sunt tot mai accelerate” a spus David Savage, vice-presedinte Geotab pentru UK si Irlanda.
“Instrumentul EVSA al Geotab utilizeaza date importante pentru a oferi un proces curat si usor pentru electrificarea flotei, tinand cont de consideratii esentiale precum raza de autonomie si costurile de incarcare de-a lungul ciclului de viata al vehiculului” a mai adaugat el.
“Instrumentul nostru ofera informatii nu numai cu privire la fezabilitatea vehiculelor electrice, ci arata si modul in care organizatiile vor economisi bani prin trecerea la electricitate. Incepand cu flotele comerciale, procesul de electrificare trebuie sa fie o componenta esentiala a strategiei noastre colective de abordare a schimbarii climatice” a subliniat Savage.

Sursa: https://www.fleetnews.co.uk/news/latest-fleet-news/electric-fleet-news/2021/09/01/almost-four-in-10-fleet-vehicles-could-switch-to-electric