5 mituri despre vehiculele electrice si de ce nu sunt reale

Vehiculele electrice cu baterie au reprezentat o raza de speranta pentru vanzarile auto in perioada pandemiei, ele ajungand la un procent de 4.7% din piata din UK. In Europa, cifrele JATO arata ca inmatricularile de vehicule electrice cu baterie, vehicule electrice...

Revolutia vehiculelor electrice: Cornwall incearca sa readuca la viata minele de litiu

Pe un deal acoperit de maracini si ferigi, ce vegheaza deasupra St. Austell, Cornwall, Jeremy Wrathall isi indreapta pasii catre un put de mica adancime, care inca mai poarta urmele activitatii umane de acum o jumatate de secol. Ia de pe jos o piatra lata de vreo 20...

eBussy – 10 vehicule electrice diferite intr-unul singur

Conceptul Volkswagen ID Buzz a reprezentat, fara doar si poate, un semn ca Microbusul clasic va deveni mai mare. Iar pentru cei care credeau ca aceasta este o directie gresita, iata ca se poate: o demonstreaza modelul eBussy, un van electric modular, originar si el...

Kandi lanseaza cele mai ieftine vehicule electrice din SUA

Producatorul auto chinez Kandi va lansa doua vehicule electrice in Statele Unite, ambele avand potentialul de a deveni cele mai ieftine masini electrice din America, la un pret pornind de la 12.000 de dolari, dupa creditele fiscale federale. Anuntul celor de la Kandi...

AEVA schimba formatul expozitiei de vehicule electrice pentru 2020

Intr-o perioada in care multe evenimente publice din anul 2020 (si poate chiar mai tarzii) sunt anulate, cel putin un eveniment din lumea vehiculelor electrice australiene a fost revizuit intr-un format nou si mai sensibil la aceasta perioada de pandemie. Evenimentul...

Intr-o perioada in care multe evenimente publice din anul 2020 (si poate chiar mai tarzii) sunt anulate, cel putin un eveniment din lumea vehiculelor electrice australiene a fost revizuit intr-un format nou si mai sensibil la aceasta perioada de pandemie.

Evenimentul emblematic organizat de Asociatia Australiana a Vehiculelor Electrice pentru anul 2020 urma sa fie show-ul “2020 EV Vision”, programat pentru perioada 9-11 octombrie la Melbourne Showgrounds. Gandit initial ca un spectacol pentru sute de tipuri diferite de modele de vehicule electrice si servicii din domeniul vehiculelor electrice, EV Vision urma sa prezinte toate formele tranzitiei la transportul electric.

Desi predictiile initiale se asteptau la un numar de 10.000 de vizitatori in fiecare zi a weekendului, plus un numar mult mai mare la conferinta de deschidere si la seara premiilor, restrictiile cauzate de izbucnirea pandemiei cu noul Coronavirus in ceea ce priveste reuniunile publice au dus la o regandire majora a programului.
Cu toate acestea, in loc sa anuleze evenimentul fara drept de apel, AEVA a modificat formatul astfel incat sa fie adaptat restrictiilor privind distantarea sociala, care se vor aplica dupa toata probabilitatile pe tot parcursul anului 2020.

Conferinta este acum planificata pentru data de 25 septembrie si promite sa aiba o anvergura si mai mare decat se intentiona anterior, datorita capacitatii de a reuni “virtual” o serie mult mai mare de vorbitori la nivel national si international.
Cu un numar de patru stream-uri si alte cateva functii de genul chat-room, participantii din toata Australia, dar si din restul lumii, vor putea asculta, vedea si pune intrebari despre cele mai noi stiri din lumea vehiculelor electrice, experiente si politici.
De asemenea, ei isi pot programa discutii online scurte, fata in fata, cu experti si proprietari din domeniul vehiculelor electrice.

 

EVeco Tour

A doua parte majora a evenimentului original EV Vision urma sa fie Expozitia EV de la Melbourne Showgrounds. In locul unui eveniment static la care s-ar fi adunat multimile de oameni, AEVA are in plan sa arate lumii cu ajutorul acestei expozitii (sau cel putin a vehiculelor electrice cu autonomie mare si a componentelor pentru van-uri comerciale usoare) ca vehiculele electrice sunt varianta ideala pentru a calatori in conditii de confort, liniste si fara emisii.

Numit “EVeco Tour”, evenimentul va fi in noua sa varianta un tur de grup de 6 zile, escortat si sustinut, cu masini electrice full-battery (BEV), care va merge prin East Gippsland si prin sudul New South Wales, incepand din 27 septembrie si pana in 2 octombrie.
Acest concept este gandit pentru a-i ajuta pe noii proprietari de vehicule electrice sa invete toate dedesubturile condusului si incarcarii EV-urilor.

De asemenea, va fi un spectacol pe roti care va arata cat de departe au ajuns vehiculele electrice in ceea ce priveste capacitatea lor de a inlocui complet un vehicul cu motor cu ardere interna, insa si un exemplu pentru modul in care putem reveni in siguranta la calatorii in era COVID si un impuls care sa aduca unele afaceri foarte necesare inapoi in ateliere.

Evenimentul va reprezenta, pe de alta parte, o oportunitate extraordinara pentru grupul de tur (si pentru cei care ii urmaresc prin update-urile lor) de a vedea unii dintre primii lastari verzi de pimavara care apar in aceasta perioada in regiunile devastate de incendiile recente de vegetatie.
O alta schimbare referitoare la eveniment este cea legata de datele de desfasurare. Gandit initial sa se desfasoare in perioada 9-12 octombrie, evenimentul a fost reprogramat pentru intervalul 25 septembrie – 3 octombrie. Schimbarea datelor a avut ca scop alinierea evenimentului australian dedicat vehiculelor electrice cu cea de-a 10-a editie anuala a Saptamanii Condusului Electric.

Initiata in Statele Unite, Saptamana Condusului Electric evolueza, devenind un eveniment international important, astfel ca a parut potrivit ca noua serie de evenimente australiene sa devina parte a acestei miscari, cu atat mai mult in conditiile in care finalele Ligii Australiene de Fotbal si Ligii Nationale de Rugby nu vor mai avea loc in primul si ultimul weekend al Saptamanii Internationale a Condusului Electric.

Sursa: https://thedriven.io/2020/05/29/aeva-changes-2020-electric-vehicle-expo-to-online-format/