Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Intr-o perioada in care multe evenimente publice din anul 2020 (si poate chiar mai tarzii) sunt anulate, cel putin un eveniment din lumea vehiculelor electrice australiene a fost revizuit intr-un format nou si mai sensibil la aceasta perioada de pandemie.

Evenimentul emblematic organizat de Asociatia Australiana a Vehiculelor Electrice pentru anul 2020 urma sa fie show-ul “2020 EV Vision”, programat pentru perioada 9-11 octombrie la Melbourne Showgrounds. Gandit initial ca un spectacol pentru sute de tipuri diferite de modele de vehicule electrice si servicii din domeniul vehiculelor electrice, EV Vision urma sa prezinte toate formele tranzitiei la transportul electric.

Desi predictiile initiale se asteptau la un numar de 10.000 de vizitatori in fiecare zi a weekendului, plus un numar mult mai mare la conferinta de deschidere si la seara premiilor, restrictiile cauzate de izbucnirea pandemiei cu noul Coronavirus in ceea ce priveste reuniunile publice au dus la o regandire majora a programului.
Cu toate acestea, in loc sa anuleze evenimentul fara drept de apel, AEVA a modificat formatul astfel incat sa fie adaptat restrictiilor privind distantarea sociala, care se vor aplica dupa toata probabilitatile pe tot parcursul anului 2020.

Conferinta este acum planificata pentru data de 25 septembrie si promite sa aiba o anvergura si mai mare decat se intentiona anterior, datorita capacitatii de a reuni “virtual” o serie mult mai mare de vorbitori la nivel national si international.
Cu un numar de patru stream-uri si alte cateva functii de genul chat-room, participantii din toata Australia, dar si din restul lumii, vor putea asculta, vedea si pune intrebari despre cele mai noi stiri din lumea vehiculelor electrice, experiente si politici.
De asemenea, ei isi pot programa discutii online scurte, fata in fata, cu experti si proprietari din domeniul vehiculelor electrice.

 

EVeco Tour

A doua parte majora a evenimentului original EV Vision urma sa fie Expozitia EV de la Melbourne Showgrounds. In locul unui eveniment static la care s-ar fi adunat multimile de oameni, AEVA are in plan sa arate lumii cu ajutorul acestei expozitii (sau cel putin a vehiculelor electrice cu autonomie mare si a componentelor pentru van-uri comerciale usoare) ca vehiculele electrice sunt varianta ideala pentru a calatori in conditii de confort, liniste si fara emisii.

Numit “EVeco Tour”, evenimentul va fi in noua sa varianta un tur de grup de 6 zile, escortat si sustinut, cu masini electrice full-battery (BEV), care va merge prin East Gippsland si prin sudul New South Wales, incepand din 27 septembrie si pana in 2 octombrie.
Acest concept este gandit pentru a-i ajuta pe noii proprietari de vehicule electrice sa invete toate dedesubturile condusului si incarcarii EV-urilor.

De asemenea, va fi un spectacol pe roti care va arata cat de departe au ajuns vehiculele electrice in ceea ce priveste capacitatea lor de a inlocui complet un vehicul cu motor cu ardere interna, insa si un exemplu pentru modul in care putem reveni in siguranta la calatorii in era COVID si un impuls care sa aduca unele afaceri foarte necesare inapoi in ateliere.

Evenimentul va reprezenta, pe de alta parte, o oportunitate extraordinara pentru grupul de tur (si pentru cei care ii urmaresc prin update-urile lor) de a vedea unii dintre primii lastari verzi de pimavara care apar in aceasta perioada in regiunile devastate de incendiile recente de vegetatie.
O alta schimbare referitoare la eveniment este cea legata de datele de desfasurare. Gandit initial sa se desfasoare in perioada 9-12 octombrie, evenimentul a fost reprogramat pentru intervalul 25 septembrie – 3 octombrie. Schimbarea datelor a avut ca scop alinierea evenimentului australian dedicat vehiculelor electrice cu cea de-a 10-a editie anuala a Saptamanii Condusului Electric.

Initiata in Statele Unite, Saptamana Condusului Electric evolueza, devenind un eveniment international important, astfel ca a parut potrivit ca noua serie de evenimente australiene sa devina parte a acestei miscari, cu atat mai mult in conditiile in care finalele Ligii Australiene de Fotbal si Ligii Nationale de Rugby nu vor mai avea loc in primul si ultimul weekend al Saptamanii Internationale a Condusului Electric.

Sursa: https://thedriven.io/2020/05/29/aeva-changes-2020-electric-vehicle-expo-to-online-format/