Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Expertii din industrie cred ca cererea de vehicule electrice va continua sa creasca in anii urmatori. Multe companii de automobile fac trecerea catre lansarea de vehicule electrice (EV), iar unele dintre ele chiar au iesit cu primele vehicule de acest gen pe piata. Expertii din industrie cred ca printr-o mai mare constientizare din partea consumatorilor si prin norme stricte privind emisiile, cererea pentru aceste vehicule electrice poate continua sa creasca in anii urmatori.

 

Expertii cred ca vehiculele cu motor cu combustie interna sunt contribuitori majori la poluarea mediului, ceea ce duce la o nevoie si la o cerere mai mare de vehicule electrice.
“Vehiculele electrice au aparut ca o initiativa de energie curata, pentru ca ofera emisii foarte scazute sau chiar zero si au devenit o parte vitala a strategiilor de business OEM (original equipment manufacturer – producator de echipament original). Alaturi de dezvoltarea segmentului EV in tara, exista o cerere uriasa pentru asigurarea motoarelor de vehicule electrice” a spus Indraneel Chatterjee, co-fondator al RenewBuy, un agregator online de asigurari din India.

In martie 2020, Autoritatea de Reglementare si Dezvoltare in materie de Asigurari din India (IRDAI) a anuntat ca asiguratorii vor oferi un discount de 15% la prime third-party pentru motor pentru a stimula folosirea acestora.
Guvernul din India incaseaza, de asemenea, un Impozit pe Bunuri si Servicii (GST) de numai 5% pentru masinile electrice, adica mult mai putin decat pentru vehiculele alimentate cu motoare cu ardere interna. Impulsul pentru productia de vehicule electrice a inceput, iar guvernul avanseaza catre un viitor promitator” a spus Chatterjee.„Aceste vehicule electrice pot fi ceva mai scumpe in comparatie cu alte vehicule cu motor, dar au avantajele lor. Ele presupun costuri scazute de functionare, produc o poluare minima pentru mediu si, cel mai important, economisesc benzina si motorina” a spus Ankit Agrawal, director executiv si co-fondator al InsuranceDekho.com.

Cu toate acestea, dat fiind pretul mai mare al vehiculului, asigurarea sa devine esentiala, pentru a fi protejat financiar in cazul unui eveniment nefericit.
Pentru a putea sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste achizitionarea unei polite de asigurare pentru vehicule electrice, iata cativa factori pe care trebuie sa ii iei in considerare.

Acoperirea

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand cumperi o asigurare EV este sa verifici exact ce anume acopera aceasta. Deoarece piesele unui vehicul electric sunt relativ scumpe, trebuie sa achizitionezi o asigurare adecvata pentru ele. Cu o polita de asigurare cuprinzatoare vei fi protejat impotriva raspunderii terte si a altor daune proprii (OD). Acoperirea OD te poate ajuta sa eviti facturile costisitoare de reparatii in cazul accidentelor, calamitatilor naturale, revoltelor de strada, incendiilor, precum si pierderii din cauza furtului etc.

De asemenea, cu o acoperire personala pentru accidente, poti fi asigurat financiar in cazul oricarei nenorociri. O astfel de asigurare include vatamari corporale, dizabilitati partiale sau totale provocate de accidente, precum si situatii neprevazute, precum moartea accidentala.

Valoarea asigurata declarata

Valoarea asigurata este suma pe care o vei primi de la compania de asigurari in cazul pierderii totale a vehiculului electric. O valoare asigurata declarata mai mica inseamna o prima mai mica si invers. Este un factor esential de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o asigurare pentru vehicule electrice, astfel incat sa nu ti se ofere o suma mai mica in cazul in care in viitor va aparea o actiune pentru pierderea totala. In plus, pentru ca un vehicul electric costa mult, acest factor devine cu atat mai important de luat in considerare.

Prima

Cel de-al doilea aspect important legat de cumpararea unei asigurari pentru vehicule electrice este prima – suma pe care ti se va cere sa o platesti catre compania de asigurari pentru a te bucura de beneficiile de acoperire conform unei polite de asigurare oferite de aceasta. Pentru ca va trebui sa platesti prima periodic, va trebui sa alegi o polita cu o prima accesibila. Insa fara sa compromiti beneficiile de acoperire, gandindu-te ca economisesti primele de asigurare.

Rata de rezolvare a dosarelor – CSR

CSR-ul unei asigurari este un factor important de care trebuie sa tii cont, pentru ca se refera la performanta si la cat de bun este un asigurator la gestionarea unui dosar de dauna. Se recomanda sa alegi o companie de asigurari care ofera un proces lin, astfel incat sa poti obtine maximul din polita ta in cazul unei daune.

Acoperiri suplimentare

Exista unele beneficii suplimentare care pot fi adaugate la momentul achizitionarii politei de asigurare pentru vehicule electrice, platind o prima extra pentru o acoperire mai buna. Poti include acoperirea add-on in functie de buget si de necesitati, in cadrul unei polite cuprinzatoare de asigurare. De pilda, poti adauga la polita de asigurare a vehiculului electric o acoperire pentru depreciere zero.

Prima pentru aceste completari poate fi diferita de la un asigurator la altul.
Este indicat sa iti faci acoperiri suplimentare pentru vehicule electrice, date fiind costurile mari ale bateriei si componentelor specializate pentru aceste vehicule.
Desi vehiculele electrice sunt intr-un stadiu incipient pe piata din India, si nu numai, ele se dezvolta rapid si vor captura rapid o felie buna din piata de vehicule electrice. Este un segment care va fi atat in beneficiul cosumatorilor, cat si in beneficiul mediului.

Sursa: https://www.livemint.com/money/personal-finance/electric-vehicles-are-cool-what-about-insuring-them-11638810935947.html