Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Un raport recent indica faptul ca gigantul tehnologic Huawei lucreaza la construirea propriilor sale vehicule electrice destinate publicului larg. Compania si-ar putea lansa primele modele noi chiar in decursul acestui an.

Huawei este in discutii cu cativa producatori auto pentru folosirea uzinelor acestora in productia de vehicule electrice.
Compania a obtinut recent patru patente pe segmentul vehiculelor electrice.
Huawei vizeaza un segment mass-market prin vehiculele sale electrice.

La o luna dupa ce compania chineza Xiaomi si-a anuntat planurile de a produce vehicule electrice, Huawei pare a se afla si el pe aceeasi traiectorie. Gigantul tehnologic are in plan, potrivit datelor disponibile, sa produca vehicule electrice sub propriul sau brand. Iar partea si mai interesanta este ca unele dintre aceste modele de vehicule electrice ale Huawei si-ar putea face intrarea pe piete inca de anul acesta.

Citand doua surse apropiate companiei, un raport Reuters confirma ca Huawei se afla in discutii cu cativa producatori auto pentru a folosi uzinele acestora in vederea productiei de vehicule electrice sub propriul sau brand. Unul dintre acesti producatori auto a fost identificat drept Changan Automobile, un producator auto detinut de statul chinez, cu cartierul general la Chongqing.
Intrebat in legatura cu planurile Huawei, purtatorul de cuvant al companiei a negat un astfel de proiect. “Huawei nu este un producator auto” a clarificat purtatorul de cuvant al companiei, intr-o declaratie recenta.

Cu toate acestea, compania isi poate continua activitatea si dezvoltarea ca provider de componente pentru alti producatori de echipament original pentru vehicule electrice, prin expertiza sa in tehnologia informatiilor si comunicatiilor.
Aceasta declaratie nu pune, insa, capat speculatiilor, pentru ca raportul Reuters citeaza o alta sursa care confirma discutiile in derulare ale Huawei cu compania Blue Park New Energy Technology, membra a BAIC Group, sprijinita de Beijing, privitoare la productia de vehicule electrice.

Presupusele planuri ale Huawei in sfera vehiculelor electrice

Daca si cand Huawei va decide sa isi construiasca propriile vehicule electrice, acest segment al muncii sale va marca un plus major pentru portofoliul companiei. In conditiile in care afacerile sale principale au fost afectate serios de sanctiunile stabilite in SUA de Donald Trump, Huawei ar putea constata chiar ca vehiculele electrice pot reprezenta un succes in eforturile sale de generare de venituri.

Chiar daca nu este un obiectiv final, faptul ca Huawei a obtinut recent patru patente pe segmentul vehicule electrice, sugereaza o potentiala mutare din partea sa in acest sens. Pantetele obtinute de Huawei se refera la metode pentru verificarea starii de sanatate si a nivelului de incarcare a bateriei.
Reuters sustine, citand surse din apropierea companiei chineze, ca Huawei va avea ca target pentru vehiculele sale electrice un segment mass-market. Diviziile vor fi conduse de Richard Yu (Yu Chengdong), seful Huawei Consumer Business Group, care a obtinut un succes real cu divizia de telefoane smart a companiei.

Huawei nu va fi singura companie care isi va marca intrarea pe piata vehiculelor electrice, daca intr-adevar va decide sa faca asta. In afara de Xiaomi, companiile Baidu Inc si Foxconn si-au anuntat si ele planurile privind dezvoltarea de vehicule electrice in cursul acestui an.
Pe langa productia completa de vehicule electrice, greii industriei investesc, de asemenea, in spatiul EV prin tehnologii conexe dezvoltate intern, sau prin finantarea de start-up-uri din domeniul vehiculelor electrice.

Sursa: https://www.indiatoday.in/technology/news/story/huawei-to-make-its-own-electric-vehicles-first-may-launch-this-year-1792600-2021-04-19