Toyota isi dezvaluie primul SUV construit pe noua sa platforma EV

Toyota Motor Corp isi accelereaza trecerea catre vehicule electrice odata cu lansarea primului sau vehicul sport utilitar (SUV) construit pe o platforma noua EV, alaturandu-se astfel pariului senzational pus de Volkswagen AG pe viitorul masinilor electrice. Cel mai...

Dupa Mercedes, JLR lanseaza in India primul vehicul electric I-Pace

Producatorul de autoturisme de lux Jaguar Land Rover a anuntat recent lansarea primului sau vehicul electric cu baterie, Jaguar I-Pace pentru piata indiana, la un pret de 1.05-1.08 milioane de rupii. Jaguar I-Pace este cel de-al doilea vehicul electric lansat in India...

Robotaxiurile intra in joc. Iata companiile care conduc jocul

Masinile autonome sunt o teorie despre care tot auzim de cativa ani si desi in filme pareau niste inventii futuriste si de neatins, e posibil sa nu mai avem chiar atat de mult de asteptat pentru a testa o masina autonoma. Robotaxiurile sunt aici si sunt gata sa...

Hong Leong Finance lanseaza imprumuturile pentru EV cu cea mai mica rata a dobanzii de 1.5%

Hong Leong Finance este cel mai recent creditor care a urcat in trenul vehiculelor electrice, oferind un credit competitiv, gandit pentru firmele de inchirieri auto. Venind ca urmare a unei miscari similare recente a DBS Bank, Hong Leong Finance a anuntat la finele...

Viitorul industriei auto si masinile viitorului

Toata lumea stie deja ca masinile autonome vor da peste cap tot ce stiam despre experienta auto, insa la ce alte inventii vom mai fi martori in viitorul apropiat in domeniul auto? Bateria de 1.6 milioane de km a Tesla Bineinteles, nu e vorba despre 1.6 milioane de km...

Hong Leong Finance este cel mai recent creditor care a urcat in trenul vehiculelor electrice, oferind un credit competitiv, gandit pentru firmele de inchirieri auto.

Venind ca urmare a unei miscari similare recente a DBS Bank, Hong Leong Finance a anuntat la finele lunii martie un credit pentru inchirieri auto cu o rata a dobanzii de 1.5% pentru o posesie de sapte ani “pentru a orienta sectorul de inchirieri auto catre folosirea de vehicule verzi”.

Aceasta este cea mai scazuta rata a dobanzii din Singapore si se aplica masinilor complet electrice, ca si hibridelor cu motor pe benzina combinat cu un motor electric.
Ratele dobanzii pentru cumparatorii de masini private merge in prezent de la 1.68% pana la 1.98%. Dealerii spun ca ratele pentru companiile de inchirieri sunt in general mai mari, din pricina riscurilor percepute.

Hong Leong Finance ofera, de asemenea, credite pentru companiile de inchirieri care isi doresc sa isi construiasca propriile statii de incarcare.
“Acest pas va contribui la cresterea rapida a numarului de statii de incarcare la 60.000, in cadrul Planului Verde 2020 al Guvernului din Singapore” se arata intr-o declaratie a Hong Leong Finance, in care se adauga ca finantarea incarcatoarelor va fi extinsa progresiv pentru a acoperi cladirile comerciale si blocurile private de apartamente.

In luna februarie, OCBC a anuntat o cooperare cu compania de infrastructura EV Charge+ pentru a accelera dezvoltarea de puncte de incarcare.
Presedintele Hong Leong Finance, Ang Tang Chor a spus ca firma are in vedere companiile de inchirieri de vehicule, pentru ca “segmentul de inchirieri auto care include inchirieri private de masini este un sector cu o crestere importanta”.

Sectorul de inchirieri private din Singapore a crescut cu 142% in ultimii cinci ani, ajungand la un numar de 71147 de masini in 2020, potrivit cifrelor oferite de Land Transport Authority.
Operatorii incep sa adauge la flota lor si vehiculele electrice. De pilda, Grab a adaugat 200 de crossover-uri Hyundai Kona Electric la flota sa in 2019, iar grupul local de inchirieri RMG isi propune sa isi completeze flota cu Tesla Model 3S.

“Masinile verzi devin tot mai accesibile. Datorita pretului in crestere al petrolului, costul zilnic al conducerii unui vehicul electric este mai mic decat cel al unei masini alimentata cu un combustibil fosil. Costurile de intretinere sunt, de asemenea, mai mici pentru ca motoarele electrice au mai putine piese de reparat” a mai spus Ang.
Luna trecuta, DBA a anuntat imprumuturi similare pentru masini verzi, cu o rata a dobanzii de 1.68%, despre care sustinea la acel moment ca ar fi cea mai scazuta rata a dobanzii.

Sursa: https://www.straitstimes.com/singapore/transport/hong-leong-finance-rolls-out-electric-vehicle-loans-at-lowest-interest-rate-of