Investitorii fac valuri pe piata de actiuni ale companiilor de vehicule electrice

Actiunile Lucid Motors si Rivian cresc. Poate dura acest trend? In cadrul unei vizite recente la o uzina General Motors din Detroit, ce urmeaza sa inceapa productia in cursul anului urmator, presedintele american Joe Biden a sustinut un discurs in care a tinut sa puna...

Problemele majore care blocheaza viitorul masinilor electrice in America

Viitorul electric vine. Ceea ce nu stim, insa, este cat de rapid... Cu numai un deceniu si jumatate in urma, CEO-ul de pe atunci al General Motors Co., Rick Wagoner, facea o remarca intr-o discutie cu Larry Burns, directorul de Cercetare si Strategie de pe atunci al...

Vehiculele electrice sunt cool. Dar asigurarea lor?

Expertii din industrie cred ca cererea de vehicule electrice va continua sa creasca in anii urmatori. Multe companii de automobile fac trecerea catre lansarea de vehicule electrice (EV), iar unele dintre ele chiar au iesit cu primele vehicule de acest gen pe piata....

Istoria pierduta a masinii electrice – si ce ne spune despre viitorul transporturilor

Pentru fiecare epoca marcata de poluare, accidente si aglomeratie, solutia pentru generatia urmatoare in ceea ce priveste transporturile a parut evidenta – si totusi, aceleasi probleme au continuat sa revina. Vehiculul tras de cai- primul mijloc de transport urban In...

Aproape 4 din 10 vehicule comerciale pot trece la electricitate

Aproape 4 din 10 vehicule comerciale, alimentate cu benzina si motorina, pot trece la electricitate, potrivit unei noi cercetari a Geotab. Studiul a descoperit ca dat fiind costul total al investitiei (TCO) care tine cont atat de costurile pentru mentenanta...

Hong Leong Finance este cel mai recent creditor care a urcat in trenul vehiculelor electrice, oferind un credit competitiv, gandit pentru firmele de inchirieri auto.

Venind ca urmare a unei miscari similare recente a DBS Bank, Hong Leong Finance a anuntat la finele lunii martie un credit pentru inchirieri auto cu o rata a dobanzii de 1.5% pentru o posesie de sapte ani “pentru a orienta sectorul de inchirieri auto catre folosirea de vehicule verzi”.

Aceasta este cea mai scazuta rata a dobanzii din Singapore si se aplica masinilor complet electrice, ca si hibridelor cu motor pe benzina combinat cu un motor electric.
Ratele dobanzii pentru cumparatorii de masini private merge in prezent de la 1.68% pana la 1.98%. Dealerii spun ca ratele pentru companiile de inchirieri sunt in general mai mari, din pricina riscurilor percepute.

Hong Leong Finance ofera, de asemenea, credite pentru companiile de inchirieri care isi doresc sa isi construiasca propriile statii de incarcare.
“Acest pas va contribui la cresterea rapida a numarului de statii de incarcare la 60.000, in cadrul Planului Verde 2020 al Guvernului din Singapore” se arata intr-o declaratie a Hong Leong Finance, in care se adauga ca finantarea incarcatoarelor va fi extinsa progresiv pentru a acoperi cladirile comerciale si blocurile private de apartamente.

In luna februarie, OCBC a anuntat o cooperare cu compania de infrastructura EV Charge+ pentru a accelera dezvoltarea de puncte de incarcare.
Presedintele Hong Leong Finance, Ang Tang Chor a spus ca firma are in vedere companiile de inchirieri de vehicule, pentru ca “segmentul de inchirieri auto care include inchirieri private de masini este un sector cu o crestere importanta”.

Sectorul de inchirieri private din Singapore a crescut cu 142% in ultimii cinci ani, ajungand la un numar de 71147 de masini in 2020, potrivit cifrelor oferite de Land Transport Authority.
Operatorii incep sa adauge la flota lor si vehiculele electrice. De pilda, Grab a adaugat 200 de crossover-uri Hyundai Kona Electric la flota sa in 2019, iar grupul local de inchirieri RMG isi propune sa isi completeze flota cu Tesla Model 3S.

“Masinile verzi devin tot mai accesibile. Datorita pretului in crestere al petrolului, costul zilnic al conducerii unui vehicul electric este mai mic decat cel al unei masini alimentata cu un combustibil fosil. Costurile de intretinere sunt, de asemenea, mai mici pentru ca motoarele electrice au mai putine piese de reparat” a mai spus Ang.
Luna trecuta, DBA a anuntat imprumuturi similare pentru masini verzi, cu o rata a dobanzii de 1.68%, despre care sustinea la acel moment ca ar fi cea mai scazuta rata a dobanzii.

Sursa: https://www.straitstimes.com/singapore/transport/hong-leong-finance-rolls-out-electric-vehicle-loans-at-lowest-interest-rate-of