Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Vehiculele electrice: cei 3 factori principali care tin pe loc vanzarile

 Vehiculele electrice (EV) sunt o parte importanta a eforturilor de decarbonizare a sectorului transporturilor.  Vanzarile de EV sunt in crestere, dar tranzitia la un transport mai curat e posibil sa nu se intample destul de rapid pentru a repecta targeturile...

De ce trebuie sa acorzi atentie vehiculelor hibrid-electric plug-in in acest moment?

Situate undeva intre vehiculele conventionale si vehiculele electrice pure, vehiculele hibrid electric plug-in (PHEV) rezolva mai multe probleme. Sustinatorii vehiculelor electrice asteapta de zeci de ani ca tehnologia sa se maturizeze intr-atat incat autonomia,...

Necesitatea determina ingeniozitate: in Venezuela se creaza vehicule electrice ieftine

Antreprenorii din statul producator de petrol, afectati acum de deficit, au trecut la reciclarea de piese provenite de la carturi de golf si motociclete, pentru a produce masini alimentate cu baterii si cu energie solara. Departe de megafabricile Tesla din SUA si de...

Cum mai merge Revolutia EV?

Daca asculti bine, poti sa auzi mai degraba un bazait decat un muget de motor… Iar daca privesti in jur, vei vedea statii de incarcare in parcarile supermarketurilor sau pe langa biblioteci... De ani buni auzim ca vehiculele electrice sunt chiar dupa colt. Ei bine,...

Hong Leong Finance este cel mai recent creditor care a urcat in trenul vehiculelor electrice, oferind un credit competitiv, gandit pentru firmele de inchirieri auto.

Venind ca urmare a unei miscari similare recente a DBS Bank, Hong Leong Finance a anuntat la finele lunii martie un credit pentru inchirieri auto cu o rata a dobanzii de 1.5% pentru o posesie de sapte ani “pentru a orienta sectorul de inchirieri auto catre folosirea de vehicule verzi”.

Aceasta este cea mai scazuta rata a dobanzii din Singapore si se aplica masinilor complet electrice, ca si hibridelor cu motor pe benzina combinat cu un motor electric.
Ratele dobanzii pentru cumparatorii de masini private merge in prezent de la 1.68% pana la 1.98%. Dealerii spun ca ratele pentru companiile de inchirieri sunt in general mai mari, din pricina riscurilor percepute.

Hong Leong Finance ofera, de asemenea, credite pentru companiile de inchirieri care isi doresc sa isi construiasca propriile statii de incarcare.
“Acest pas va contribui la cresterea rapida a numarului de statii de incarcare la 60.000, in cadrul Planului Verde 2020 al Guvernului din Singapore” se arata intr-o declaratie a Hong Leong Finance, in care se adauga ca finantarea incarcatoarelor va fi extinsa progresiv pentru a acoperi cladirile comerciale si blocurile private de apartamente.

In luna februarie, OCBC a anuntat o cooperare cu compania de infrastructura EV Charge+ pentru a accelera dezvoltarea de puncte de incarcare.
Presedintele Hong Leong Finance, Ang Tang Chor a spus ca firma are in vedere companiile de inchirieri de vehicule, pentru ca “segmentul de inchirieri auto care include inchirieri private de masini este un sector cu o crestere importanta”.

Sectorul de inchirieri private din Singapore a crescut cu 142% in ultimii cinci ani, ajungand la un numar de 71147 de masini in 2020, potrivit cifrelor oferite de Land Transport Authority.
Operatorii incep sa adauge la flota lor si vehiculele electrice. De pilda, Grab a adaugat 200 de crossover-uri Hyundai Kona Electric la flota sa in 2019, iar grupul local de inchirieri RMG isi propune sa isi completeze flota cu Tesla Model 3S.

“Masinile verzi devin tot mai accesibile. Datorita pretului in crestere al petrolului, costul zilnic al conducerii unui vehicul electric este mai mic decat cel al unei masini alimentata cu un combustibil fosil. Costurile de intretinere sunt, de asemenea, mai mici pentru ca motoarele electrice au mai putine piese de reparat” a mai spus Ang.
Luna trecuta, DBA a anuntat imprumuturi similare pentru masini verzi, cu o rata a dobanzii de 1.68%, despre care sustinea la acel moment ca ar fi cea mai scazuta rata a dobanzii.

Sursa: https://www.straitstimes.com/singapore/transport/hong-leong-finance-rolls-out-electric-vehicle-loans-at-lowest-interest-rate-of