Hong Leong Finance lanseaza imprumuturile pentru EV cu cea mai mica rata a dobanzii de 1.5%

Hong Leong Finance este cel mai recent creditor care a urcat in trenul vehiculelor electrice, oferind un credit competitiv, gandit pentru firmele de inchirieri auto. Venind ca urmare a unei miscari similare recente a DBS Bank, Hong Leong Finance a anuntat la finele...

Viitorul industriei auto si masinile viitorului

Toata lumea stie deja ca masinile autonome vor da peste cap tot ce stiam despre experienta auto, insa la ce alte inventii vom mai fi martori in viitorul apropiat in domeniul auto? Bateria de 1.6 milioane de km a Tesla Bineinteles, nu e vorba despre 1.6 milioane de km...

Cumpararea unui EV poate insemna upgrade-uri scumpe pentru casa

Bruce Westlake si sotia sa au decis in urma cu cativa ani sa faca trecerea la masini electrice. Westlake spune ca a realizat ca masinile electrice sunt mai benefice pentru mediu decat cele traditionale, alimentate cu combustibil solid. El si sotia sa au acum doua...

Primul vehicul electric Volkswagen – la prima vedere

Noul Volkswagen ID.4 stabileste un standard mult mai inalt pentru vehiculele electrice In cursa pentru electrificare, aproape fiecare producator auto are planuri legate de lansarea in scurt timp a unor vehicule complet electrice (EV). Datorita acestei concurente,...

Autoturismele care se conduc singure ar putea schimba industria auto

Industria auto va beneficia in mod semnificativ de dezvoltarea tehnologiei inteligente artificiale (AI), mai ales odata cu aparitia masinilor autonome. Vehiculele vor inceta in curand sa se bazeze pe volan si pedale actionate de om pentru a se deplasa, fiind...

Ușa este indispensabilă atunci când construiești un garaj. Ea e singură cale de acces în acest spațiu, deci, trebuie să ofere protecția necesară, astfel încât să nu permită accesul persoanelor străine. O astfel de alegere ar putea fi destul de dificilă, motiv pentru care trebuie să te informezi foarte bine înainte de a cumpără.

Dacă ar fi să facem o clasificare a ușilor pentru garaj, ar trebui să stabilim câteva criterii după care să le diferențiem:

Modul de acționare al ușii de garaj

În privința acestui aspect, aveți de ales între două variante – manuală și automată. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje și tu trebuie să-ți dai seama ce îți permiți și de ce anume ai nevoie.

Dacă alegi să cumperi o ușa manuală, în primul rând ai avantajul faptului că nu va fi necesar un efort financiar foarte mare. Astfel de modele au prețuri de achiziție pe care ți le vei permite și variază în funcție de dimensiuni, materiale sau alte aspecte. Aceste tipuri de uși se deschid în mod clasic și e nevoie să cobori din mașină de fiecare dată când vrei să intri sau să ieși din garaj.

Dacă optezi pentru o ușa automată, ai marele avantaj al confortului. Cu ajutorul unei telecomenzi poți deschide cu ușurință garajul direct din mașină, fără a fi necesar să mai cobori de fiecare dată. De cele mai multe ori, aceste tipuri izolează foarte bine din punct de vedere termic și fonic, însă, au un costuri de achiziție, montare și întreținere mai mari.

Modalitatea de închidere/ deschidere

2.1. Usi de garaj batante – modele clasice, care se prind în laterale cu ajutorul balamalelor de susținere. Ele se deschid stânga-dreapta și nu sunt recomandate pe terenurile ce au tendințe de alunecare, deoarece sistemul de închidere poate fi în timp greu de acționat. Ele au un preț de achiziție redus, față de alte tipuri, dar sunt ceva mai greu de manevrat și sensibile la vânt puternic.

2.2. Usi de garaj rabatabile (basculante) – formate dintr-o singură parte care se ridică de obicei pe plafon. Ele nu sunt foarte potrivite pentru garajele de mici dimensiuni, deoarece partea care se rabatează poate ocupă destul de mult spațiu. Din punct de vedere financiar, aceste modele sunt accesibile, dar de multe ori nu izolează foarte bine fonic/termic și pot fi afectate de vânt.

2.3. Usi de garaj secționale – vorbim în acest caz de modele care sunt formate din mai multe bucăți de panouri, ce se ridică în partea interioară a încăperii. Ele pot fi atât verticale, cât și orizontale, atât izolate, cât și neizolate. Sunt ușor de acționat, mai ales dacă optezi pentru uși de garaj automate.

2.4. Usi de garaj rulouri – aceste modele sunt realizate din lamele, care prin rulare se strâng într-o casetă de protecție ce poate fi montată atât în interior, cât și în exterior, pentru a ocupă și mai puțin spațiu. Ele sunt foarte simplu de acționat, deoarece pot fi automatizate.

Materialul din care sunt fabricate

Acest aspect este important, deoarece de el depinde rezistență ușii, gradul de izolare sau prețul. Cele mai des întâlnite materiale sunt următoarele:

Aluminiu – izolează foarte bine din punct de vedere termic (micșorează pierderile de căldură) și e o alegere bună pentru persoanele care vor uși de garaj la prețuri bune. El este un material durabil, care rezistă la tot felul de intemperii, dar nu pentru un timp foarte îndelungat. Poate fi personalizat cu ușurință, în diverse culori, cu tot felul de aplicații (metalice, lemn etc.) și poate fi reciclat. De obicei e nevoie de specialiști pentru instalat astfel de căi de acces, dacă nu vrei să ai nevoie de reparații în scurt timp.

Oțel – un material foarte rezistent, indiferent de condițiile de vreme. Dacă nu e vopsit în câmp electrostatic, ploaia excesivă, de exemplu, l-ar putea afecta. El necesită o întreținere minimă, dar nu prezintă un aspect prea plăcut. Totodată, nu izolează foarte bine și produce destul de mult zgomot. În privința prețului, acesta variază în funcție de calitatea oțelului folosit. Ușile pot fi în acest caz vopsite într-o mulțime de culori și personalizate, după preferințele utilizatorilor.

Lemn – potrivit mai ales în situația în care ai o locuința amenajată în stil rustic. Acest material este rezistent în timp, însă, doar dacă e tratat și întreținut în mod corespunzător. El poate avea un design deosebit, poate fi vopsit în diverse culori și nu se poate îndoi la fel de ușor că oțelul sau aluminiu. Lemnul poate fi afectat de umezeală excesivă și poate avea un preț de achiziție destul de mare.

Multe din ușile de garaj (mai ales cele moderne, automate), pot prezenta o serie de detalii care le fac să fie ușor și plăcut de folosit: izolație (pentru a păstra o temperatura cât mai ridicată pe timp de iarnă și mai scăzută vara), ușă pietonală (dacă vrei să poți intră în garaj fără a o deschide pe cea mare), rezistență la rugină (pentru a nu-ți face griji în cazul în care e confecționată dintr-un material ce poate rugini) etc.

Depinde numai de dumneavoastră și de nevoile și spațiul pe care îl aveți să alegeți ușa ideală pentru garajul dumneavoastră.

Sursa imagini: gunther-tore.ro