Masinile electrice fac deja California mai sanatoasa!

Dintr-un stat plin de probleme de poluare, California devine deja mai sanatoasa datorita patrunderii pe piata a masinilor electrice, care au dus la un aer mai curat in zonele in care masinile electrice sunt mai raspandite, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost...

Uber va pune la dispozitia soferilor sai 25.000 de masini electrice prin parteneriatul cu Hertz

Uber a confirmat extinderea parteneriatului sau cu firma de inchiriere, vanzare si car sharing Hertz, care va pune la dispozitia retelei sale de soferi din intreaga Europa pana la 25.000 de masini electrice, pana in 2025. Cele doua companii au colaborat deja pe piata...

Cum vor contribui bateriile vechi la alimentarea vehiculelor electrice de maine?

Reciclarea bateriilor litiu-ion ia avant, datorita unor companii precum Redwood Materials si ar putea contribui la tranzitia catre energia regenerabila. Pentru Redwood Materials, randurile de cutii de carton din parcarea pietruita reprezinta atat trecutul, cat si...

Vanzarile de vehicule electrice accelereaza catre cifre record in Noua Zeelanda

Constientizarea problemelor de mediu si subventiile sustinute de guvernul din Noua Zeelanda au contribuit la crestere, in timp ce achizitiile australiene raman pe loc. Constientizarea tot mai mare a crizei climatice, preturile in crestere la petrol si o schema...

Elvetia ar putea interzice utilizarea vehiculelor electrice in timpul crizei energetice

Oficialii elvetieni se pregatesc pentru o criza energetica in iarna aceasta, punand la cale in acelasi timp modalitati de a preveni intreruperile in furnizarea de energie. Elvetia ar putea interzice utilizarea neesentiala a vehiculelor electrice in aceasta iarna,...

Cifrele arata ca vehiculele electrice sunt si vor ramane aici! Mai mult, numarul de vehicule electrice de pe sosele creste in fiecare an. Potrivit Institutului Electric Edison, vanzarile globale de vehicule electrice s-au ridicat in total la aproximativ 1.1 milioane pentru prima jumatate a anului 2019, o crestere de 46% raportat la vanzarile totale din prima jumatate a anului 2018. Majoritatea cifrelor s-au datorat in mare parte introducerii ofertei mult mai accesibile a Tesla Model 3.

Achizitionarea unui vehicul electric aduce destul de multe beneficii in zilele noastre, in primul rand datorita costurilor reduse de intretinere, economiei la costurile pentru carburanti, valorii mai mari de revanzare, costurilor de functionare mai mici, precum si altor motive pe care le vom detalia mai jos.

Carantina ne-a aratat ca este posibil sa lucrezi de acasa. Ea a demonstrat, de asemenea, ca un numar mai mic de vehicule alimentate cu combustibili fosili pe sosele, va insemna o rata mai mica de poluare.
Toate aceste realitati te obliga sa alegi un vehicul electric. Pana la urma, in urmatorii 10-12 ani, masinile si motocicletele conventionale cu motoare cu ardere interna vor iesi din ecuatie, iar peste tot oamenii vor ajunge sa foloseasca vehicule electrice, fie cu doua, fie cu patru roti. Infrastructura va fi mult mai buna atunci, iar datorita evolutiilor tehnologice, va fi natural sa existe si tehnologii inovatoare de incarcare.

Iata mai jos cateva dintre cele mai bune motive sa cumperi un vehicul electric acum, fara sa mai vorbim ca in sezonul sarbatorilor de iarna, dorinta de cumparare este la cote mai ridicate ca niciodata!

 

1. Costuri reduse pentru combustibil

Cel mai mare dar si cel mai evident beneficiu al cumpararii unei masini electrice este economia de combustibil. Acesta este un stimulent destul de bun, dat fiind sumele foarte mari cheltuite anual pe benzina sau pe motorina pentru deplasarile uzuale. Cu o masina complet electrica, asa cum este Nissan Leaf sau Chevy Bolt, cheltuielile tale pentru combustibil sunt reduse drastic odata cu inlocuirea costurilor pentru combustibili pe baza de petrol cu un cost electric minim. In plus, daca stai la casa, cu un vehicul electric scapi de necesitatea de a opri la benzinarie si iti poti incarca vehiculul in confortul propriei case peste noapte.

 

2. Costuri mai mici pentru intretinere

Cand vine vorba despre vehiculele electrice, putem spune – fara sa gresim prea mult – ca aproape nu ai nevoie de intretinere. Exista mult mai putine piese mobile si, prin urmare, lucrarile de reparatie necesare sunt mai putine. Principalele lucruri pe care trebuie sa le inlocuiesti sau de care trebuie sa ai grija includ anvelopele (poate dupa patru ani sau 40.000 km), placutele de frana (in functie de utilizare) si cam atat. Bateriile sunt de obicei acoperite de garantie, iar cativa producatori precum MG pentru vehiculul electric ZS, Hyundai pentru Kona si Tata cu Nexon EV ofera o acoperire de opt ani.

In plus, vehiculele electrice nu au un motor care necesita ulei pentru lubrifiere si astfel nu va mai trebui sa stai la coada la service pentru ulei si pentru o schimbare de filtru. Mai mult, daca analizezi cele mai frecvente 10 motive pentru care se strica masinile, vei constata imediat ca niciuna dintre aceste defectiuni nu se aplica vehiculelor electrice.
In timp, costurile reduse pot duce la economii importante.

 

3. Vehiculele electrice sunt din ce in ce mai accesibile

Pe fondul unei cereri crescute din partea consumatorilor, producatorii de automobile au inceput sa ofere mai multe modele si optiuni. Ca urmare, costurile vehiculelor electrice au scazut. Hyundai Kona, de exemplu, porneste de la un pret de 30.000 de dolari, ceea ce nu este putin, insa dupa ce calculam creditele fiscale sau stimulentele disponibile in multe tari, care pot ajunge chiar la 7500 de dolari in SUA, situatia suna diferit. Unele vehicule propuse, cum ar fi Fiskar Ocean, vin la un pret extrem de competitiv cu vehiculele echivalente alimentate cu benzina sau motorina.

 

4. Stimulente guvernamentale pentru vehicule electrice

Intrucat atat companiile producatoare cat si guvernele se concentreaza pe popularizarea vehiculelor electrice peste tot in lume, nu exista un moment mai bun decat acesta pentru a cumpara un vehicul electric. Achizitiile de vehicule electrice sunt scutite de anumite cheltuieli, si in plus exista o serie de subventii suplimentare adaugate, menite sa stimuleze si in continuare potentialii proprietari de masini sa opteze pentru mobilitatea ecologica.

Folosirea acestor stimulente si facilitati guvernamentale poate reduce semnificativ costul achizitionarii unui vehicul electric. De asemenea, exista tari in care parcarea pentru vehicule electrice este gratuita, in orice parcare publica.

 

5. Valoare mai mare de revanzare

Vehiculele electrice au de obicei o uzura mai mica fata de vehiculele obisnuite cu motor cu ardere interna, pentru o utilizare similara si, in plus, ofera o transmisie mai lina. Avand in vedere ca anxietatea legata de autonomie este rezolvata rapid de baterii cu o capacitate superioara si de o retea de incarcare in crestere rapida, vehiculele electrice uzate devin extrem de atragatoare pentru consumatorii care doresc sa incerce mobilitatea verde pe cont propriu.

Acest lucru a determinat cresterea valorii de revanzare a vehiculelor electrice, expertii estimand ca modelele EV mai noi isi vor pastra peste 60% din valoarea lor initiala dupa trei ani. O parte dintre producatori, printre care MG, ofera si o experienta de buyback, asigurand astfel linistea sufleteasca a clientilor lor.

 

6. Cresterea numarului de statii de incarcare electrica

Foarte multi consumatori au ezitat sa cumpere vehicule complet electrice fie din cauza lipsei de cunostinte, fie din cauza lipsei unui numar mare de statii de incarcare. Desi este adevarat ca statiile de incarcare publice nu sunt la fel de frecvent intalnite ca benzinariile, producatorii de echipamente de incarcare, producatorii de automobile, lanturile hoteliere, intreprinderile, municipalitatile si agentiile guvernamentale creaza rapid retele nationale de statii de incarcare in tarile care inteleg importanta acestui nou mod de transport.

Cauta intotdeauna statii de incarcare electrica in apropiere de tine, iar daca gasesti unul il poti considera un motiv suficient de bun incat sa iti iei linistit o masina electrica.

 

7. Reducerea amprentei de carbon si a emisiilor de gaze cu efect de sera

Vehiculele electrice nu polueaza. Si nu vorbim despre o poluare de 10, 20 sau 80%. Odata ce vehiculul electric este pe drum, nu exista poluare. Acesta ar putea fi un motiv major care sa te covinga sa cumperi un astfel de vehicul.

Masinile electrice au mai multe beneficii pentru mediu in comparatie cu vehiculele conventionale pe benzina sau pe motorina, printre acestea numarandu-se si eliminarea poluantilor nocivi – cum ar fi particulele (funinginea), compusii organici volatili, hidrocarburile, monoxidul de carbon, ozon, plumb si diferiti oxizi de azot – prin teava de esapament.

Conducerea unui vehicul electric reduce amprenta personala de carbon, fiind astfel o parte importanta a indeplinirii obiectivelor globale privind schimbarile climatice si stilul de viata menit sa limiteze incalzirea globala la 1,5 grade C peste nivelurile pre-industriale, in conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris.

 

8. Experienta

Cu un vehicul electric, poti fi sigur de o experienta la drum mai lina decat in cazul vehiculelor cu motor cu ardere interna. Deoarece intregul cuplu al grupului de propulsie este disponibil imediat, nu te vei confrunta cu intarzierea in schimbarea vitezelor. Un vehicul electric este, de asemenea, mult mai silentios decat un vehicul conventional cu putere comparabila, oferind astfel o experienta de condus la superlativ, din toate punctele de vedere.

Masina electrica se poate incarca si la drum, prin franare regenerativa. Se stie ca vehiculele electrice adora scenariile de trafic mai mult decat autostrazile.
Vehiculele electrice au in general un centru de gravitatie mai coborat, ceea ce o ofera o manevrabilitate mai buna, un grad superior de confort, precum si o capacitate mai mare de reactie.

Surse: https://www.tristategt.org/5-reasons-why-you-should-buy-electric-vehicle-2020

https://www.financialexpress.com/auto/car-news/5-reasons-to-buy-an-electric-vehicle-this-festive-season-no-pollution-saving-money-resale-range-mg-zs-hyundai-kona/2127751/